Balgat Yemek

İletişim bilgisi

TELEFON:

+90 312 473 28 18

ARA

ADRES:

GIT

GÖKKUŞAĞI CADDDESİ 1252 SOKAKA NO: 7/A CEVİZLİDERE BALGAT, 06800 Çankaya, Ankara

İşletme Hakkında

2011 yılından bu yana, BALGAT YEMEK SAN VE TİC. LTD.ŞTİ. olarak, pek çok firmada hizmet vermektedir. Ana faaliyet alanlarımızı toplu yemek ve boutique cat

BALGAT YEMEK LTD. ŞTİ. 2011 yılından bu yana, BALGAT YEMEK SAN VE TİC. LTD.ŞTİ. olarak, pek çok firmada hizmet vermektedir. Ana faaliyet alanlarımızı toplu yemek ve boutique catering, olarak sayabiliriz. Hizmet kalitesinin sürekliliği için, gerekli olan sağlıklı bilgi akışının, iyi bir ekip çalışmasından doğacağına inanırız. Bu doğrultuda, çağın gereklerini karşılayan ve takım ruhuna sahip profesyonellerden oluşan departmanlarımız (Maliyet Kontrol, Satış, İnsan Kaynakları, Satın alma, Muhasebe, Üretim, Kalite-Hijyen, Mutfak, Depo, Operasyon ) genel müdür yardımcılarımıza bağlı olarak hizmet vermektedir. Ayrıca, kalite belgelerinde belirtildiği gibi departmanlarımızdaki işleyiş süreçlerinin her aşaması da kayıt altına alınmakta; bu kayıtlar gerekli görüldüğü hallerde yetkili ve ilgililerle de paylaşılmaktadır. Her biri konusunda uzman olan deneyimli kadromuz, kaliteli servis ve ürün hizmetimizle birleşince “HER AN YANINIZDAYIZ.” sloganının bizi çok iyi ifade ettiğine inanmaktayız. ÇEVRE POLİTİKAMIZ Ulusal çevre politikalarına uymaktayız. Tedarikçi & temin seçiminde, çevre bilincine sahip tedarikçileri tercih etmekte; temizlikte kullanılan kimyasal maddeleri, tüm dünyaca kalitesi kanıtlanmış, “Çevre Dostu” firmalardan almaktayız. Bilindiği üzere, bitkisel yağ kullanımı sonucunda ortaya çıkan atık bitkisel yağlar, ekotoksik özellik göstermeleri sebebiyle “Tehlikeli Atık” niteliği taşımaktadır. Tüm yemek fabrikaları, Bitkisel yağ atıklarının, yasal çerçeve dışında yönetilmesi sonucu oluşan, insan ve çevre sağlığını tehlikeye atan her türlü zarardan “kirleten öder” prensibi gereğince sorumludur. Çevreye ve insan sağlığına saygılı olan bir kuruluş olarak, atık yağlarımızı Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan lisanslı, yetkili bir firmaya teslim ederek; atık yağların biodizel olarak kullanımına katkı sağlamaktayız. TOPLU YEMEK ÜRETİMİ Yemeklerimizi deneyimli aşçılarımız, gıda mühendislerimiz ve diyetisyenlerimiz denetiminde, Avrupa standartlarına uygun hazırlar; gastronom küvetlere porsiyonlar; sıcak-soğuk zinciri bozulmadan 4–6 saat ısıyı muhafaza eden ve bakteri üremesini engelleyen termobox taşıma kutularına koyar; zamanında adreslerine ulaştırırız. Ayrıca yemeklerin, kalori ve enerji değerlerini müşterilerimizle paylaşır; onları yedikleri konusunda bilgilendiririz. KALİTE STANDARTLARI & HİJYEN Tesisimizde, ISO 9001-2008 Gıda Güvenliği Sistemi’nin gereklerini maksimum derecede yerine getirmekteyiz. Bu doğrultuda üretilen tüm ürünlerden, şahit numuneler alır ve onları 72 saat süreyle muhafaza ederiz. Çiğ tüketilen meyve-sebzelerin klorlanmasına büyük titizlik gösterir; yemekleri ısısını 5 saat süreyle muhafaza eden termoboxlar içinde, sıcak-soğuk zinciri bozulmadan servis noktalarına sevk ederiz. Yemeklerimizin pişirilmesinde, son teknolojiyi içeren konveksiyonlu fırınlar kullanırız. Her sabah, gıda mühendislerimiz, yemeklerin iç sıcaklıklarını ölçer ve kayıt altına alır; “tadım” ekibimiz de yemeklerin kontrolünü yapar. Müşteri memnuniyetini artırmak ve ürün yelpazemizi genişletmek için, düzenli aralıklarla farklı mutfaklardan da örnekler sunar; değişik lezzetlere ulaşmak adına aşçılarımız arasında uygulamalar düzenleriz. KULLANDIĞIMIZ BAŞLICA ÜRÜNLERİN MARKALARI ET-TAVUK ÜRÜNLERİ : MİGROS – ÇUBUK GİRİŞİM ENTEGRE – CP PİLİÇ - BEYPİLİÇ SIVI YAĞ : KIRLANGIÇ – KOMİLİ YUDUM SALÇA : AKFA SÜT ÜRÜNLERİ: EKER- ERTÖZ- AKBEL BAKLİYAT: TAT – REİS BAHARAT: BAĞDAT MAKARNA: NUHUN ANKARA MAKARNASI UN: KALECİK KAHVALTI ÜRÜNLERİ: PINAR – TATZADE DONDURULMUŞ GIDA: AYFROST TEMİZLİK ÜRÜNLERİ: PRO HİJYEN – YARKİM KİMYA PİŞMİŞ ÜRÜN KESKİNOĞLU – CP PİLİÇ MEYVE – SEBZE MİGROS İŞLEYİŞİMİZ — MAL GİRİŞ Türk Gıda Kodeksi ve TSE standartlarını kapsayacak şekilde hazırlanmış BALGAT YEMEK SAN VE TİC. LTD.ŞTİ. Ürün alım kriterlerine uygun olarak, gelen tüm malzemeyi büyük bir titizlikle incelemekte ve malzeme kabulü yapmaktayız. Ürünlerin kriterlerimize uymadığı durumlarda, ürünleri iade etmekteyiz. Firmalarla bağlantıya geçip, yeni gelecek ürünün kalitesini kontrol altına almakta ve izlemekteyiz. — ÜRÜN DEPOLAMA SÜRECİ Soğuk odalarda depolama kuralları (sıcaklık kontrolleri, streçleme ve etiketleme sistemi), ilk giren ilk çıkar kuralı’nın uygulanması gibi depolama sırasında gerekli tüm tedbirleri almaktayız. — ARA MAMUL ( ÜRÜN ) İŞLEME Mutfak içerisinde, kritik kontrol noktaları belirlenir; buna göre ürün mamul haline getirilir. Dondurulmuş ürünlerin çözdürülme işlemi ile ilgili personel bilgilendirilir. Şahit numuneler hijyenik koşullarda alınır; 72 saat soğuk depoda saklanır. Üretimde ve serviste kullanılan ekipmanların temizlik ve dezenfeksiyonuna dikkat edilir. Ürünün işlenmesi, pişirilmesi, soğutulması, sevkiyatı ve servisi kritik noktalar dikkate alınarak planlanır. Bu kontrol aşamaları, formlarımız ile kayıt altına alınır. HİJYEN — PERSONEL & ÜRÜN & EKİPMAN İnsan kaynaklı, mikrobiyolojik ve yabancı madde riskini önlemek amacıyla personelimizi, yemek üretimi ve servisi sırasında, el ve vücut temizliğinin önemi konusunda bilinçlendirir; onların sağlık ve portör kontrollerini düzenli olarak yaptırırız. Periyodik olarak ürünlerden ve içme sularından numuneler alır; akredite olmuş bir laboratuvarda analiz ettirir; analiz sonuçlarını müşterilerimize göndeririz. Periyodik aralıklarla yüzeylerden mikrobakteriyel örneği alır; gerekli analizleri akredite olmuş bir laboratuvarda yaptırırız. Gerekli hallerde, personelimize konuyla ilgili yeniden eğitim veririz. — SERVİS Personel; tabak, çatal, kaşık, bıçak ve bardaklar başta olmak üzere tüm ekipmanların servis şekli ve hijyen koşulları ile ilgili bilgilendirilir. Sıcak yemek servis kurallarına göre; sıcak yiyecekler, 80- 85 °C’ye ayarlı benmarilerde sunulur. Soğuk yemek servis kurallarına göre; soğuk yiyecekler, +4°C’ye ayarlı soğuk sunum barlarında sunulur. Servis süresi sonunda, kalan tüm yiyecek maddeleri bulunduğu noktada imha edilir. Servis başlangıcında, sunum öncesi kontrol formları ile yemeklerin sıcaklıkları, tat, koku, görüntü gibi özellikleri kontrol edilerek, kayıt altına alınır. — TEMİZLİK & DEZENFEKTE Kullandığımız kimyasallar; doğaya ve insana zararı olmadığı onaylanmış, her türlü kalite standardına sahip, çevre belgeli kimyasallardır. Her ürün çeşidinin dezenfeksiyon şekli ve aşaması, dezenfektan kullanım prensibi ile belirlenmiştir. Sebzelerin önce yıkanıp, daha sonra doğranması; dış kabuktan iç bölümlerine bakteri bulaşmasını önlemek açısından önemlidir. Aşamalar sırasıyla şöyledir: Akan su altında iyice yıkama, ön ayıklama, dezenfeksiyon, durulama, doğrama & rendeleme. Iceberg, marul, kıvırcık, tere, dereotu gibi yeşilliklerin önce doğranıp, daha sonra dezenfekte edilmesi; dezenfektanın yüzeye daha iyi temas etmesi amacıyla gereklidir. Aşamalar sırasıyla şöyledir: Ön ayıklama, ön yıkama, doğrama, akan su altında iyice yıkama, ayrı bir kapta dezenfeksiyon, durulama. Bu kontrol aşamaları sıkı sıkıya takip edilir. Tedarik edilen ürünlerin getirildiği araçların, getirilen ürüne uygun olması gerekmektedir. Gıda maddelerini ve termoboxları taşıdığımız araçların, temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri periyodik bir şekilde, günde en az 2 kere yapılmaktadır. Haşere ve zararlılara karşı ilaçlamaları, Sağlık Bakanlığı izinli ilaç kullanan bir firmaya, mevsim değişikliklerine göre, düzenli olarak yaptırmaktayız. İlaçlamaların insan sağlığına zararlı olmaması için gerekli tüm önlemler alınmakta; ilaçlama tipi bu duruma göre ayarlanmaktadır. KALİTE ISO 9001–2008 Gıda Güvenliği Sistemi tüm dünyada HACCP standartlarını da içine alan, yeni bir sistemdir. Bu sistemde amaç, potansiyel tehlikeleri en başta ortaya çıkartıp; %100 gıda güvenliğini sağlamaktır. Bu bilinçle hareket BALGAT YEMEK SAN VE TİC. LTD.ŞTİ’ de, hammadde alımından sunuma kadar tüm aşamalarda, müşterilerimizin sağlığını göz önünde tutarak, gerekli önlemleri alırız. Satın alma işlemlerinin, gıda güvenliği kurallarına uygun şekilde çalışan ve bunu kayıt altına alabilen belgeli tedarikçi firmalardan yapılmasını sağlamaktayız. Tedarikçileri yerinde denetler, denetim sonucuna göre firma seçeriz. Tedarikçi firmalardan, ürünlerinin kimyasal ve biyolojik analiz sonuçlarını; taze et alımlarında, veteriner hekim raporunu isteriz. Türk Gıda Kodeksi ve Türk Gıda Mevzuatı şartlarına uygun hareket eder; ürünlerin “domuz eti içermediği”ne dair uygunluk durumlarına ve et ürünlerinde “İslami kurallara uygun olarak kesilmesi” kurallarına da dikkat ederiz. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 4857 sayılı İş Kanunu ile ilgili yönetmelikler çerçevesinde, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında; yangın’lara karşı bilinçlendirme, kişisel koruyucu donanımlar ve kullanımı, kimyasal maddelerin kullanımı ve riskleri, ergonomi, işyerindeki tehlikeler ve riskler, elektrik tehlikeleri ve riskleri gibi eğitimler vermekteyiz. İşyerimizde karşılaşılabilecek risklere karşı değerlendirmeler yapmakta; gerekli hallerde düzeltici ve önleyici faaliyetleri planlamaktayız. 6 ayda bir, İş Kanunu ve ilgili yönetmeliklere uygunluğumuz değerlendirilmektedir. Acil durumlar için, tatbikatlar yapmaktayız. Olası iş kazalarını raporlayarak, gerekli tedbirleri uygulamaktayız. Tüm bu çalışmalarımızı, her yıl kalite belgelendirme kuruluşlarına, üçüncü göz bağımsız denetimleri yaptırarak kontrol ettirmekteyiz. REFERANSLARIMIZDAN BAZILARI — KORU BALGAT HASTANESİ —PREFİ PREFABRİK YAPI A.Ş. __ ALPLER MEDİKAL LTD. —FLASH TV ANKARA __SEMENTA TEKSTİL __KARUT TEKSTİL — KORU KOLEJİ SAĞLIK MESLEK LİSESİ — TRT ARI STÜDYOLARI — A PLUS SPOR KOMPLEKSİ -- KEÇİÖREN ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ VE DİKMEN ENDÜSTRİ MESLKE LİSESİ

Kayıtlı olduğu listeler: yemek lokanta

Diğer bilgiler:

Linkler:

http://www.balgatyemek.com.tr

E-POSTA:

info@balgatyemek.com.tr

Benzer Yerler: