Chevrolet Otomotiv Ticaret Limited Şirketi

Chevrolet Türkiye - Genel Müdürlük

Torbalı, İzmir

(1)

İletişim bilgileri

Adres: Kemal Paşa Yolu, Pk: 35860, Torbalı, İzmir Haritayol tarifi

Telefon: +90 (232) 853-3012 ara

Hakkında

Chevrolet Türkiye - Genel Müdürlük: Chevrolet Türkiye - Genel Müdürlük İzmir, Torbalı ilçesinde otomotiv, firma, şirket. Chevrolet Türkiye - Genel Müdürlük, İzmir, Torbalı ilçesinde yer alan şirket. Bu mekan toplam 3 oy üzerinden 1 yıldız aldı.

Soru & Cevap:

Chevrolet Türki̇ye - Genel Müdürlük'ün kayıtlı olduğu kategoriler:

  • şirket
  • otomotiv
  • firma
  • şirket

Konum

Bu bölümde Chevrolet Türki̇ye - Genel Müdürlük'ün haritadaki konumunu, varsa sokak görünümünü ve uydu haritasını görebilirsiniz.

İncelemeler

Sayın Chevrolet Türkiye Genel Müdürü,
2009 Chevrolet #aveo aracın ilk sahibiyim. Geçen sağ arka stop kırıldı, servise götürdüm. Chevrolet Yedek Parça Türkiye Distribütörü, yani siz 95952067 no.lu arka stopu gönderdiniz, servis taktı, ben almaya bir gidiyorum ki, biri başka biri başka renk stopların. Aracı kabul etmedim, servis diyor parçada sıkıntı yok, seri numarası tutuyor, ben diyorum renk farklı, tasarımda bir değişiklik olmuş. Sizden dosya açıldı. 27 Kasım! Ürün incelendi, fotoğrafları gönderildi ve bugün beni arıyorsunuz: 9 Aralık ürün incelendi, siparişte bir yanlışlık yok, stopların tasarımı değişmiş,10 yıl yedek parça garantisinde aracınız ama bu olay yedek parçaya girmiyor, ne haliniz varsa görün! Aferim size, tam size yakışır bir tavır gerçekten, sizden araç aldığım güne lanet olsun!!! Son sözüm bu!!!!!!! Sizinle mahkemede görüşeceğiz...


Tarık beyin dikkatine.dosyamın açık bulunduğu arızanın giderildiği belirtilerek cuma günü servisten aldığım aracımın pazar günü motoru patlamış bulunmakta. Çekmeköy gedizlerden şikayetçiyim.sıfır aracımı mahvettiler



Sayın CHEVROLET Türkiye Temsilcisi
Dünyanın dört bir yanında temsilciliği bulunan (Kuzey Merkez ve Güney Amerika, Avrupa, Asya ve Ortadoğu ve Afrika) CHEVROLET fabrikası Türkiye’deki tek yetkiyi size vermekle, Türkiye’deki bu markayı sizin temsilinize bırakmıştır. (Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı izniyle)
05 Haziran 2014 süreciyle başlayan gerek Ankara Gar Gümrük Müdürlüğü, gerek şahsi görüşmeler ve yazışmalar ile bu güne kadar netice alınamayan bir süreç geçti ( yaklaşık iki ay).
Yetkili firmanız ilgili bakanlıktan aldığı izin belgesiyle bahse konu markayı temsil yetkisini almış bulunuyor.
Bu yetkiye dayanarak bu markayı siz temsil etmeniz nedeniyle de Gümrük sizi muhatap kabul ediyor. Şahsi bilgi edinmelere resmiyet katılmadığı için itibar etmiyor.
Bu nedenle her ne kadar bahse konu aracı, siz ithal edip satmamış olsanız da bu marka size emanet edilmiş durumda öyle ise markaya sahip çıkmak ve temsil etmek görevi de sizde bulunmaktadır.
Sizin yapacağınız, her zaman iletişim halinde bulunduğunuz firmadan sadece aracın 2006 yılındaki satış fiyatını öğrenip bu bilgiyi gümrük müdürlüğüne iletmektir.
Türkiye’deki yalnız sattığınız veya ithal ettiğiniz araçlardan sorumlu olmayıp markayı da temsil etmektesiniz.
Bu nedenle; aynı durumda Türkiye’deki temsil hakkına sahip diğer firmaların ithal etmedikleri halde temsilcisi oldukları marka araçlar hakkında istenilen bilgileri ana merkeze sorarak elde ettikleri kıymeti Gümrük Müdürlüğüne bildirimde bulunmaktalar.
Diğer markalar gibi sizde bu hizmeti neden yapmaktan tereddüt gösterdiğinize ve markaya sahip çıkmadığınıza ve kolay yolu seçerek bilgi bulunmamaktadır yanıtınıza bir anlam veremiyorum.
Dileğim 4982 no lu Kanun gereği;
Temsil ettiğiniz markaya imkânlarınız olmasına rağmen herhangi bir yazışma yapmadan kıymet bilgisine ulaşılamamıştır. Cevabının neye dayanak verildiği, adres bilgisine sahip mi değilsiniz? Gerekli yazışma diline mi sahip değilsiniz? Ya da firma tarafından sizin bilgi edinmenize, soru sormanıza engelleyici/kısıtlayıcı bir neden mi var? Firma sizi muhatap mı kabul etmiyor? Kanunen bağlayıcı bir neden mi bulunuyor?
Türkiye’de sizden başka bir yetkili olmadığına göre bu bilgi edinmeyi yukarıda bahsedilen diğer ülke temsilcilerinden mi istenmesi gerekir? Örneğin Yunanistan
Bu firma dünya çapında ve köklü bir marka her zaman markasının arkasında olduğu ve sahip çıktığı bu nedenle, ben satmadım bu bizi ilgilendirmez mantığının ne derece doğru olduğu,
Size sunduğumuz belgelerin teyit edilmeden/sorulmadan olduğu gibi neden geri fakslandığı,
İletişim teknolojisinin bu denli geliştiği dünyada anında yazışma imkânı varken kullanılmadığı ve neden soruna açıklık getirilemediği?
CHEVROLET fabrikasının bizimle iletişime geçin sayfasının bulunmasına rağmen sizin bu sayfadan bir vatandaş gibi yazışma yapılabileceğinden haberdar olunup olunmadığı,
Size yazışmalarda sunduğumuz (General Motor Media Archive ( [email protected]) ) ile belirtilen adresten temasa geçip size sunulan bilgilerin/belgelerin doğruluğunun teyit edilmediği vb. sorular cevapsız kalmaktadır.
Firmayı temsil etme yetkiniz yoksa/kısıtlıysa Gümrük Müdürlüğüne neden bu tür isteklerde bulunulmaması yönünde karşı cevabınız yok ve hala sizi yetkili sayarak sizden bilgi talebinde bulunarak zaman kaybına ve mağduriyete sebep veriliyorlar?
Dileğim bahse konu kanun çerçevesinde ve tanınan süreç içerisinde; mağduriyetime neden olacak ve sizin göndereceğiniz bilgiyi baz alan Gümrük Müdürlüğüne kanuni haklarımı korumak için yukarıdaki sorulara yazılı bilgi talebinde bulunuyorum.
Süreç geçmeden cevabınızı bekliyorum. Gereğinin yapılması
Oktay ZİNCİRCİ
Tel: 0537 337 11 21 - E mail: [email protected]
Adres: Ahmet Hikmet Sokak Feza APT. 3/6 Yenimahalle-ANKARA
NOT: 07 .07 2014 tarihinde iadeli taahhütlü gönderilen mektubun 11.07.2014 tarihinde ana postaneye iade edildiği, adı ve adresi net ve doğru olan gönderinin neden kabul edilmediği…