piknik alanı

İnceğiz Mesire Yeri Ve Piknik Alanı

Çatalca, İstanbul

(5)

İletişim bilgileri

Adres: İnceğiz Köyü, Akören İnceğiz Köyü Yolu, Mesire Yeri İçi, Çatalca, İstanbul Haritayol tarifi

Hakkında

İnceğiz Mesire Yeri ve Piknik Alanı: İnceğiz Mesire Yeri ve Piknik Alanı İstanbul, Çatalca ilçesinde piknik, mesire alanı, piknik alanı. İnceğiz Mesire Yeri ve Piknik Alanı, İstanbul, Çatalca ilçesinde yer alan piknik alanı. Bu mekan toplam 1 oy üzerinden 5 yıldız aldı.

Soru & Cevap:

İnceği̇z Mesi̇re Yeri̇ ve Pi̇kni̇k Alani'nin kayıtlı olduğu kategoriler:

  • piknik alanı
  • piknik
  • mesire alanı
  • piknik alanı

Konum

Bu bölümde İnceği̇z Mesi̇re Yeri̇ ve Pi̇kni̇k Alani'nin haritadaki konumunu, varsa sokak görünümünü ve uydu haritasını görebilirsiniz.

İncelemeler

Piknik alanı çatalca merkezi geçtikten sonra inceğiz köyü yoluna girilerek ulaşılabilir. İstanbul içinden gelecekler için. Burası içinde 7500 yıllık tarihi barındıran çok garip güzel bir yer. İnceğiz Mağaraları olarak bilinen manastır olarak kullanılan ve MS 4. yy'da Hristiyanlığı kabul eden Bizanslılar yerleşmiş. Piknik yapabileceğiniz açık alanlar bolca mevcut ve içinde bodur dikenli ağaçlar var. İçinde birde akarsu bulunuyor. Yüksek ağaçlar ve gölgelik alanlar genellikle mağaraların yamancında yer alıyor. Mesire alanına girişin sol taraf. Alan çokça büyük boş yer bulmama imkanınız yok. FAkat yanınızda büyükçe bir şemsiye ya da çarşaf vs. gölge yapma amacıyla götürürseniz çok iyi olur. Böyle bir mesire yerinde piknik yapmak beni çok şaşırttı. Böyle bir yerin olduğunu dahi yeni öğrenmiş oldum.

Bu arada Tuvalet, mangal ve masa bulunuyor piknik yerinde. Fakat yoğunluk fazlaysa ve sabah saat 9'da vardıysanız ne masa bulabilirsiniz ne de mangal. Bu nedenle ya erken gidin ya da tenha bir gün. Araçlar için araç başı 10 lira alınmakta. Bu parayı İSPARK alıyor. Kaymakamlığın sorumlu olduğu bir yer ama anlamadım. Bu para aslında az bile. Piknik yeri çok güzel değil dediğim gibi ağaç çok fazla yok alan çok fakat Tarihi geçmişiyle beni şaşırttı.